Sunday, October 26, 2008

Μοναστήρια - Εκκλησίες


κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσω οτι είμαι εναντίον όλων των θρησκειών χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν σέβομαι την πίστη του καθενός.
ΑΛΛΑ μιλάμε οτι γελάω με την καρδιά μου για 2η φορά σε ότι αφορα την εκκλησία - μοναστήρια.
Η θρησκολατρεία των περασμένων δεκαετιών έκανε τις εκκλησίες πλoύσιες σε χρήμα και κυρίως σε ακίνητα. Δεν είχε η γιαγιά που να γράψει τα κτήματα ; πάρτα παπα μου για την εκκλησία, φαντάζομαι όλοι έχουν ακούσει τέτοιες ιστορίες στα χωριά τους. Η εκκλησία όμως δεν έκανε αυτό το οποίο εστερνίζεται οτι κάνει.! δεν έδωσε σε φτωχούς, άπορους κλπ λεφτα,φαι,στέγη....οχι τα μάζωξε και τα έκανε μασούρι και αναλόγως το θράσος του κάθε παπα,αρχιερέα κλπ επένδυε κιόλας.
Αφού λοιπόν πριν απο λίγο καιρό οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν οτι οι παπάδες (κυρίως στα μοναστήρια) τρώνε λεφτά και κάνουν όργια ,τώρα ανακαλύπτουν οτι τρώνε λεφτά, επενδύουν, και κάνουν οτι θέλουν τέλος πάντων και εκτός των ορίων των εκκλησιών τους.
Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπει κανείς άλλη μια μαύρη τρύπα που τρώει λεφτά χωρίς να προσφέρει τίποτα παρα μόνο κοροιδία στα πιστέυω των απλών ανθρώπων. Για μένα που θεωρώ την πίστη του καθενός ιερό πράμα η συμπεριφορά αυτή αντιστοιχεί σε ένα έμπορο ναρκωτικών, τόσο απλά.
Πρέπει να τιμούμε και να βοηθάμε τους ανθρώπους που πραγματικά προσφέρουν έργο και όχι επειδή φοράνε ράσα.
Ας κόψει το κράτος τις επιχορηγήσεις στις μονές και τους μισθούς στις εκκλησίες και ας αρχίσει τις επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία λέω εγώ ...εσείς τι λέτε ;

No comments: